Madelen Berg

Familjen har verkat i Gnosjöandan i generationer

24/10/2022

Madelen Berg är född och uppvuxen med Gnosjöandan. I den andan har hon drivit företag tillsammans med sin pappa. Och företagandet sträcker sig långt tillbaka i familjearvet. Hennes farfar startade en knivfabrik i just Gnosjö och hennes farfars far startade M Johansson & söner. Så att företagandet ligger i blodet är av största sanning.

Vad är Gnosjöandan för dig?
För mig är Gnosjöandan receptet för en framgångsrik region. Tillsammans är vi bra på väldigt mycket. Här finns tillverkning i alla möjliga material och med kreativitet skulle vi kunna skapa de flesta produkter bara i Gnosjöregionen.

Varför valde ni att verka i Gnosjö när ni startade 1978?
Trots att jag bor i Anderstorp nu är jag Gnosjöbo i grunden. Familjen har varit företagare i många generationer och vi har alltid funnits i Gnosjö. Belyso by LJ Produkter har dock expanderat med åren och vi har tillverkning både hemma i Gnosjö, Polen och i Kina.

Vem är Madelen Berg?
Jag kommer som sagt ifrån början från Gnosjö men är numera bosatt i Anderstorp. Där har jag bott under många år tillsammans med min man och våra två vuxna numera utflugna barn. Under de senaste 26 åren har jag drivit familjeföretaget Belyso by LJ Produkter tillsammans med min pappa och nu senast med min kollega Erik Johansson, men det bolaget har vi precis sålt till Midaq Light. Däremot är jag kvar i verksamheten precis som vanligt.

Vad kan Belyso by LJ Produkter hjälpa till med?
På Belyso är vi proffs på LED-belysning för butik, kontor och industrimiljöer. Nu när de allra flesta märker av de höga elpriserna kan vi bidra med energisnål belysning som både är billigare och bättre än traditionell belysning. För den som vill byta ljuskälla är tiden god, vi räknar just nu med att investeringen har betalat tillbaka sig själv inom kort. Därför är det minst sagt läge att ta en titt på sin belysning om man tycker att elräkningen drar i väg. Och vill man inte se över belysningen själv hjälper vi gärna till.

Beskriv Gnosjöandan med ett ord.
Produktiva.

 

Besök hemsidan eller kontakta Madelen för mer information.
Mejl: madelene@belyso.se
Webb: https://www.belyso.se

Joachim Ling

Ling Fritid

26/09/2022

Joachim Ling är född och uppvuxen i Gnosjöandans vagga. Sedan ett par år tillbaka driver han Ling Fritid som kombinerar ett av hans stora intressen med en affärsidé inom besöksnäring.

Läs merArrow-right
Edvin Claesson Brodertryck

BroderTryck

31/08/2022

Edvin Claesson flyttade till Gnosjö när han skulle börja gymnasiet. Det var Gnosjöandans Kunskapscentrum med sitt skidgymnasium som lockade starkast. Efter studenten valde han att stanna kvar.

Läs merArrow-right
Carl Johan Magnusson Axelent Poträtt

Carl-Johan Magnusson

16/05/2022

Carl-Johan Magnusson är till vardags fabrikschef på Axelent i Hillerstorp. Han är engagerad i näringslivet och sedan april i år också ledamot i Gnosjöandans Näringslivs styrelse.

Läs merArrow-right