Evenemang

Är du arrangör och vill synas här?

Är du arrangör av ett event, en aktivitet eller liknande i Gnosjöregionen skulle vi vara väldigt tacksamma för att du lägger in detta i vår evenemangskalender. Tillsammans skapar vi en aktiv plats med mycket att göra och utforska!
Skicka in ditt evenemang

Bio på Hammargården: Möte i Rom


En romantisk dramakomedi där Rolf Lassgård spelar Johannes, vars oväntade möte i Rom med det danska paret Gerda och Kristoffer (Bodil Jørgensen och Kristian Halken) får oanade konsekvenser. Gerda och Johannes har ett förflutet som Kristoffer inte känner till – frågan är om den gnistan finns kvar? Möte i Rom är en livsbejakande kärlekshistoria om att gå på upptäcksfärd och återfinna både sig själv och varandra.

Vandring till Bergakungens sal

Häng med Sigge och Föreningen på en vandring till Bergakungens sal. Denna spännande plats som du bara måste uppleva! Denna aprilmorgon gör vi en kortare vandring till ”Bergakungens sal” – en mäktig klippformation och grotta, ca 2,5 km nordväst om Åsenhöga. Sigge kommer att guida oss rätt och berätta mer om denna plats. Grottan är elva meter lång och fem meter bred. Det är lättgånget och drygt 2,5 km tur och retur. Ta med dricka, kaffe, kängor/grova skor, kläder efter väder samt ”sittlapp”, kikare m.m. Föreningen bjuder på nygrillad korv med tillbehör för medlemmar annars 20 kronor/korv för icke medlemmar.  Samling: Åsenhöga kyrka, klockan 09.00.

Livsnära möten, Faith Kakembo

Faith Kakembo, född 1985 i Kampala, Uganda, är en svensk sångerska och narkossjuksköterska bosatt i Jönköping. Hon har bland annat deltagit i Melodifestivalen 2020 och 2022. "Tron har alltid funnits med mig. Hela min familj är troende. Jag har gått i kyrkan sedan jag var liten med mina föräldrar och det var där jag började sjunga i gospelkör.

Har du koll på din krisberedskap? Bli bättre förberedd för framtiden!


Almi bjuder in till omvärldsbevakning och analys samt krisberedskap Ingen blir en bra chef utan att veta vilket landskap företaget arbetar i. Ett slitet uttryck är att vi lever i en snabbt föränderlig värld. Detta gäller dock mer än någonsin. Vissa saker är svåra att förutse medan andra är synliga, men likväl kan det vara svårt att avgöra om, när eller hur de kommer att påverka ditt företag.> Under denna eftermiddag tittar vi på megatrender och pågående omvärldsförändringar. Vi analyserar dem och ser vilka slutsatser vi kan dra. > Vi tittar även på interna händelser som kan påverka din verksamhet och hur man kan förbereda sig för det oförutsedda. Det kan exempelvis handla om att en nyckelperson slutar, översvämning, brand i fabriken eller liknande. Vi jobbar gemensamt i workshop med checklistor som hjälper dig att höja ditt företags beredskap för både långsiktiga trender och plötsliga händelser.Vi bjuder på lunch!   ÖVRIG INFORMATIONNär du anmält dig till denna aktivitet kommer Almi att skicka ut ett s.k. scriveavtal där du bekräftar vem du är och att ditt bolag tar del av en kostnadsfri eller subventionerad aktivitet. Avtalet reglerar även frågor som sekretess. Pris: Kostnadsfritt Datum: 17 april, 12:00-16:00 Sista anmälan: Måndag 15 april  Plats: Almi Jönköping: Lantmätargränd 5   Anmäl dig på länk nedan: Almi Jönköping 2024 (delegia.com)   Workshoppen arrangeras inom ramen för projektet Smart Utveckling som samfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Jönköpings län, Region Kronoberg, Region Gotland och Region Kalmar län.

Bio på Hammargården: Jakt


Ett absurt spänningsdrama om mänsklig galenskap och djuret inom oss alla. Tre män tillbringar en lång jakthelg i en ensligt belägen stuga. Jaktlyckan är god de första dagarna och deras tävlingsinstinkt höjs i takt med jaktlusten. Men så försvinner plötsligt alla djuren och i skogen blir det kusligt tyst. Männen blir besatta av tanken att jakten måste fortsätta, oavsett hur farliga eller absurda konsekvenserna blir. Pris: 120kr. 

Herrar A-lag Div 4. Västra , Gnosjö IBK vs IF Hallby FK

Välkommen till Töllshov i Gnosjö när Gnosjö IF välkomnar IF Hallby FK på hemmaplan. 

Digitalt möte om hur du skall preparera dig för en cyberattack


Plötsligt händer det - du har drabbats av ett cyberangrepp. Hur förebygger man? Hur ska man agera för att minimera skadeverkningarna om det ändå händer? Vad kan det kosta om man INTE förbereder sig? Många tänker förmodligen att det händer inte mig, men sanningen är att alla är måltavla för cyberangrepp. Det kan handla om kapad hemsida eller sociala medier, kanske en överbelastningsattack som lamslår din e-handelsplats, eller i värsta fall ’ransomware’ som krypterar all din data så du inte kan läsa den längre.Vad kostar mest: att spendera pengar på förebyggande arbete - eller att ta återställningskostnader?Joakim Kävrestad och Erik Bergström, universitetslektorer på Jönköpings Tekniska Högskola ger dig exempel på hur man kan tänka när man prioriterar sitt förebyggande arbete.Detta webbinarium passar alla men är särskilt riktat till dig som är i ledande befattning.   Pris: Kostnadsfritt Sista anmälan: Måndag 22 april Plats: Webb   Anmäl dig till mötet via nedan länk: Almi Jönköping 2024 (delegia.com)

Trendspaning

Välkommen till en trendspaning som du själv väljer om du vill ta del av digitalt eller fysiskt på plats på Science Park Towers i Jönköping! Hur kommer du igång med att jobba cirkulärt i ditt bolag? Elin Bergman på Cradlenet pratar om cirkularitetsutmaningar för nystartade och etablerade företag. Välkommen på en trendspaning där får med dig tips och exempel att applicera i din verksamhet - oavsett vilken bransch du är verksam inom! Elin Bergman är internationellt erkänd föreläsare inom cirkularitet och har kallats Sveriges ”circular economy queen” - dessutom utnämnd till LinkedIn Top Green Voice och är en erkänd internationell keynote talare. Hon arbetar som Circular Impact Officer och vice ordförande för det svenska cirkulära ekonomi-nätverket Cradlenet och är en av medgrundarna till Nordic Circular Hotspot, en samarbetsplattform för att accelerera cirkulär ekonomi i regionen. Elin har även nyligen blivit medgrundare av Circular Economy Coalition - en internationell koalition av individer och organisationer som tillsammans främjar cirkulär ekonomi för att överbrygga klyftorna mellan globala nord och globala syd. Elin sitter även med i referensgruppen till regeringens utsedda Delegation för Cirkulär ekonomi. Under många år arbetade hon som WWF Sveriges expert på cirkulär ekonomi, där hon utvecklade det internationella nätverket för cirkulär ekonomi Baltic Stewardship Initiative, för att möjliggöra återcirkulation av näringsämnen i Östersjöregionen inom livsmedelssektorn.   När: 22/4 kl.11.30-13.15 Sista anmälningsdag: 21/4 Vill du närvara på plats och äta lunch klicka på denna länk: 22/4 Lunchföreläsning: Cirkularitetsrevolutionen med Cradlenet (confetti.events)   Vill du deltaga digitalt via Zoom, klicka på denna länk: 22/4 Onlineföreläsning: Cirkularitetsrevolutionen med Cradlenet (confetti.events)   Du kan anmäla dig till och med den 21/4. För dig som deltar på plats ingår vegetarisk lunch - därför är det extra viktigt att du avanmäler dig senast 48 timmar innan evenstart om du inte längre har möjlighet att komma. Tack för att du hjälper oss att minska matsvinnet! 
1 2 3