High Chaparral

Bli en del av äventyret på High Chaparral

Sheriffstjärnan på High Chaparral är kanske traktens klarast lysande himlakropp. Temaparken, som grundades 1966, har vuxit med tiden och är idag en populär destination för små som stora. Vilda västern är kärnan när du besöker parken och blir en del av äventyret. Här känner du hur det var att vara en cowboy eller cowgirl under den amerikanska pionjärtiden.

Det började som en excentrisk idé av en lokal entreprenör. Idag är det som att kliva rakt in i Vilda Västern, så som det såg ut i 1870-talets Amerika. På High Chaparral är det viktigt att vara tillsammans. Det är grunden och drivkraften bakom allt som sker i denna unika temapark. Parken är ett framträdande besöksmål, som vunnit flera priser. Ett besök här blir oförglömligt. High Chaparall är en värld full av fängslande shower, fascinerande hjältar, men även skurkar som bröderna Dalton och tågrånare. Här bjuds även de små cowboyerna och cowgirlsen in att jaga bovar i en interaktiv show. Den stora Wild West Stunt Show innehåller element av spänning som tilltalar alla. De ikoniska orden ”får jag be om största möjliga tystnad” kommer du komma ihåg för en lång tid framöver efter ditt besök här.

Ta även en tur till Buffalo Island och kolla på parkens bisonoxar. Vem vet, kanske det finns en liten kalv eller två i parken med? Ett stenkast därifrån kan du kolla in parkens alldeles egna Texas longhorn. Dessa maffiga djur är ett fint inslag för din upplevelse ute på prärien. I ena änden av tågspåret hittar du Old Mexico. I den genuina mexikanska staden, bland hettan och sanden kan du stöta på Zorro och hans vänner. Passa på att gå en fäktningskurs med honom, när han inte är upptagen med att bekämpa ondskan.

Matmöjligheterna på High Chaparral är även det en del av upplevelsen. Med ett genomtänkt kulinariskt tema kan du äta och dricka gott inne i parken. Hur låter restaurang Diligensen, Howdy Pizzeria, Mamma Daltons Pangkakshus (jo, det heter faktiskt så) eller kanske Jill’s Ice Cream Bar? För dig som vill ta med dig egen mat, finns det grillplatser i parken.

High Chaparral har även övernattningsmöjligheter för den som vill stanna här länge. Både stugor och camping finns i direkt anslutning till parken för att sätta guldkant på ditt besök här. Med en av Sveriges största inlandscampingar, stugor och villavagnar av olika storlekar välkomnar parken besökare med olika behov och önskemål på sitt boende. När parken stänger för dagen finns det fortfarande mycket att göra för att skapa gemenskap och nya minnen. Varför inte ta ett bad i den anlagda sjön på området, äta en god bit mat och inta god dryck på restaurang Bryggan? Eller utmana familjen på minigolf på Big River Adventure, som ligger alldeles i närheten.

Så dra på dig bootsen, sadla hästen och ladda revolvern för nu är du i Vilda Västern. Upptäck den fängslande världen som är High Chaparral. Där varje steg tar dig djupare in i historien och där upplevelsen aldrig tar slut. Bli en del av äventyret och boka ditt besök redan idag. Yee-haw!

HIGH CHAP 180628 0154 LOWRES

För mer information, bokning och kontakt