Tillgängliga upplevelser för alla

Tillgängliga upplevelser för alla

Här hittar du äventyr och upplevelser för alla. I och runt Gnosjö väntar tillgängliga vandringsleder och stråk som välkomnar alla - oavsett om du använder rullstol, rollator eller barnvagn.

Wibecksleden och Svartgölsleden

Dessa leder på Store Mosse bjuder in till en bekväm vandring med breda stigar och jämn terräng, perfekt för alla åldrar och förmågor. Wibecksleden är även utrustad med information om djur och natur för synskadade. Karta finns digitalt och tryckt. 

Naturum och fågeltornet

Vid naturum och det stora fågeltornet erbjuds panoramautsikt över Kävsjön och gungflyet, med tillgänglighet med hiss i fågeltornet upp till våning två. Här kan du spana efter beckasiner, tranor eller kanske se en av parkens örnar majestätiskt sväva över gungflyet. 

Töllstorps fritidsområde

Området är centrum för det aktiva friluftslivet. Här hittar du Gnosjöslingan, en naturnära och asfalterad tvåkilometersslinga. Den välbesökta leden passar särskilt bra för besökare med fysiska begränsningar som vill uppleva naturen.

Tillgängliga badplatser

Hären utanför Gnosjö, Flaten utanför Hillerstorp och Vikaresjön i Nissafors erbjuder handikappramp som under sommarhalvåret underlättar tillgängligheten för bad till de gäster och besökare som behöver detta.

Lekpark i Törestorp

Töaparken är en lekplats där alla barn kan utforska äventyret. Här skapar breda stigar, lättillgängliga lekredskap och navigerbara ytor en inkluderande och rolig miljö för små äventyrare och besökare med rullstolar.

Äventyrsgolf på High Chaparral

På High Chaparral är minigolfen rullstolsvänlig, allt för att hela familjen ska kunna uppleva äventyret ihop. 

Rullstol Wibecksled 3