Naturum Store mosse

Välkommen in till naturum - en upplevelse för alla

Naturum Store mosse ligger i anslutning till den stora entrén utmed riksväg 151. Här finns något för alla som gillar natur och kultur. Du kan få tips på närliggande naturområden och upplevelser, ta en välbehövd paus eller hitta något i den lilla shopen som minne av ditt besök. 


På naturum kan du besöka den stora utställningen. Utställningen har gjorts om under 2022-2023 och från och med 2023 finns en helt ny utställning på plats som tar avstamp i en lärorik upplevelse. För att komplettera ditt besök här kan du låna en kikare eller ta en av de redan uppsatta tubkikarna för att spana ut över mossens rika fågelliv. 

För dig som är riktigt nyfiken och vill veta mer kan du får en gratis miniguidning i utställningen, säg bara till personalen.

Ta med en kopp och en bulle

Det är helt okej att ta med egen matsäck eller fika in på naturum. Det finns möjlighet till att sitta ner vid bord och stolar men även fåtöljerna framför brasan. Utanför naturum finns annars ett antal grillplatser som är fria att använda. 

Vi håller på den typiskt svenska traditionen att ta av sig skorna inomhus. Golvet är varmt och det stämmer bra med den avslappnade atmosfären på naturum och dessutom blir ljudnivån lägre.

Lovaktiviteter

Naturums personal är duktiga på att erbjuda aktiviteter under loven. Allt från onsdagsguidningar till pyssel erbjuds. För aktuell information om nästkommande lovaktiviteter som erbjuds hänvisas du till naturums hemsida.

Utställningar och mer!

Tillgänglighetsanpassat

Som sig bör är naturum tillgänglighetsanpassat för rullstol. Även ledhundar är välkomna in. 

IMG 0064