Golfa i Gnosjöregionen

FOOORE!

Golf är inte bara en sport, det är en upplevelse som kombinerar utmaning, vackra landskap och umgänge. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren spelare finns det många anledningar att älska att golfa och nedan samlar vi våra bästa tips för att golfa i regionen. 

Lanna Golfklubb

Välkommen till Lanna Golfklubb, en pärla belägen i den vackra naturen utanför samhället Lanna. Med sin charmiga och välskötta golfbana erbjuder Lanna en golfupplevelse för spelare i alla åldrar och färdighetsnivåer. På området hittar du 9 eller 18 hål på Ängavattnet och på Transtorpsbanan kan du spela pay and play. Förutom det kan du även på Transtorpsbanan spela footgolf och discgolf.  För dig om kommer hit finns det omklädningsrum och kiosk med självservering.  På vår driving range kan du värma upp före du går ut på banan eller bara träna på din swing. På Lanna Golfklubb finns inga direkta klädkoder mer än att du inte så spela med bar överkropp. 

Isabergs Golfklubb

En golfupplevelse på 36 hål som är utöver det vanliga. Det är vad som väntar dig som gör ett besök på Isaberg Golfklubb. Isaberg Golfklubbkan erbjuda två av Sveriges vackraste och mest uppskattade golfbanor. Banorna är belägna i den gamla bruksmiljön vid Nissafors bruk och omges av skog och vatten. Västra banan har par 71 och svårighetsgrad 3. Östra banan har par 72 och svårighetsgrad 5. Båda banorna är något kuperade av blandad typ som drar mer åt skogsbanor. Utöver de båda 18-håls banorna finns en korthålsbanan med 6 hål och trevliga övningsområden. Centralt finns det vackra klubbhuset med restaurang och omklädningsrum. Här finns också drivingrange, övningsområde, puttinggreener, golfbilar samt en välsorterad golfshop.

Värnamo Golfklubb

På Värnamo Golfklubb ligger banorna med fina vyer ut över sjön Hindsen och här finns också en trevlig restaurang med utsikt över både banan och sjön. Endast 5 minuter från E4:an är denna golfbana lättillgänglig och vackert belägen vid sjön Hindsen.  Värnamo Golfklubb har ett stort utbud av lektioner och kurser som passar alla nivåer. Bland annat kan du boka nybörjarkurser, närspelslektioner och privatlektioner. Golfklubben har sammanlagt 27 hål vilket gör den till en mycket uppskattad golfbana i området. 

Götaströms golfklubb

Götaström GK håller en hög standard och erbjuder en gåvänlig 18-håls skogsbana, som uppskattas av såväl elitspelare som medel- och höghandikappade. Direkt utmed E4:an är den lättillgänglig med närheten till naturen och Jönköping stad. Tillsammans med lokala aktörer erbjuds här golfpaket med övernattning och på området finns även Götaströms Golfrestaurang som erbjuder lunch och a la carte 6 dagar i veckan.  Golfbanans underlag är baserat på sand. Stora regnmängder är därför aldrig ett hinder för spel. Vi spelar golf i alla väder. Det är bara snö och frost som kan lägga hinder i vägen för din nästa golfupplevelse i området. 

Hooks Golfklubb

Hooks Golfklubb är inte ”bara” en golfbana. Tillsammans med Hooks Herrgård erbjuder vi ett totalkoncept för bästa möjliga golfupplevelse! Hos oss kan Du uppleva två 18-hålsbanor med helt olika karaktärer. En vacker och öppen Parkbana som ligger utmed Hookasjön och en Skogsbana som går genom delvis tät skog och av en mer teknisk karaktär. Klubbhuset är beläget i den ”gamla logen” som renoverats och gett klubben fina lokaliteter såsom Golfcenter, omklädningsrum, bastu, shop och Bistro. Allt för klubbens och gästernas bästa.

Minigolf i Gnosjöregionen

Gnosjöregionen har inte bara golf i dess sanna mening utan även ett antal minigolfbanor. Nedan listar vi dessa som finns i området.  High Chaparral Yee-haw! Efter en dag inne på High Chaparral är det väl dags att kora familjens mästare i minigolf? På High Chaparrals 9-håls äventyrsgolf vid campingen hittar du ett äventyr för hela familjen. Har du en bättre putt än pappa? Är du eller mamma bäst på banans kluriga hinder? Glöm inte att gå igenom reglerna innan ni börjar – det finns dåliga förlorare i alla åldrar. Avgift betalar du i Campingbutiken. Äventyrsgolfen är rullstolsvänlig. Isaberg Vår äventyrsgolf är en mix av minigolf och spännande utmaningar. Garanterat kul för alla åldrar!I ett kuperat landskap ska du klura ut en framkomlig spellinje på 12 olika banor och med nerverna under kontroll undvika bunkrar, olika hinder och kluriga fällor längs vägen. Värnamo Camping Är du sugen på en annorlunda och utmanande minigolfrunda är Värnamo Camping platsen för dig. Kom hit och ta en runda med vänner, familj och släkt. Efteråt kan ni svalka er med en glass, eller kanske med ett dopp i Prostsjön som bara ligger ett par steg därifrån. Banan har i regel öppet när campingen är öppen. Flatens camping För många är mingolf ett stående inslag på sommaren och på Flaten camping hittar du en 15-hålsbana att utmana nära och kära på. I samband med ett besök här kan du även passa på att fika och ta en våffla som serveras i cafédelen som drivs i samarbete med Karins Lanthandel. Hörsjöns camping På Hörsjöns camping och utebad i Smålandsstenar hittar du denna minigolfbana som är öppen sommartid.  Rosa Kiosken Anderstorp Här hittar du en traditionell minigolfbana i centrala Anderstorp som drivs av Rosa kiosken.